Monday, May 31, 2010



I LoVe My Bear.....Love My Boy...





Moo...moo Aku



t..

Sunday, May 23, 2010

All about "mawar"

Menjadi simbol kepada wangian serta cinta, mereka datang dengan belbagai warna.ada pink,putih,kuning mahupun dalam bentuk kegemaran ramai-merah.Rangkaian warna-warni bunga rasmi bagi ‘mat &minah jiwang’ (bukan jiwang.org ek) ini penuh dengan kata-kata yang tidak perlu diungkaikan.

Cukup sekadar dengan pemberian penuh makna dari hati yang ikhlas namun penuh bermakna.Kehadirannya dimuka bumi ini bagaikan penyelamat pemburu-pemburu cinta yang mungkin sedkit terlalai dari cintanya.saya cuba merungkai maksud antara warna-warna yang terdapat dalam pilihan bunga ros.check it out!




Rose merah
Memberi makna cinta, penghormatan, keberanian, kesungguhan bekerja dan yang paling penting keikhlasan hati menyintai seseorang.Keunikkan pandangan lembut pada lapisan-lapisannya dapat menghangatkan suasana serta wangiannya yang emm menyentuh perasaan.




Ros Putih
Sifat ‘innocence’ dan keaslian,diam penuh muslihat,kegembiraan..serta untuk merakamkan rasa ambil berat pada seseorang.emm charming...."Who"??? :)




Ros Merah Jambu
merah jambu terang- rasa emm mengagumi dari jauh,simpati,kelembutan dan kemanisan(macam iklan susu je-lori)merah jambu pekat-kepekatan ini membawa maksud ungkapan ‘terima kasih’ tanda penghargaan.




Ros Kuning
kegembiraan,persahabatan yang berkekalan..boleh menjadi wadah kepada permulaan yang baru serta ungkapan selamat kembali tanpa suara boleh dizahirkan…ingatlah yang tersayang, yang mengambil berat..serta emm sering ditafsirkan kepada sifat cemburu pemberinya…awas ya?





Ros Oren
kuning dengan bewarna kemerahan pada hujungnya-persahabatan,emm dan jatuh cinta.........Oren-Keinginan serta kesungguhan..........
khasnya untuk sesuatu ataupun seseorang.




Ros Lavender
Ros biru belum lagi direka ya!…jadi gantikan dengan warna Lavender bagi insan yang ingin melahirkan rasa jatuh cinta kali pertama(juga bagi bunga ros yang durinya telah dibuang).



Ros Hitam
ermm kematian bagi si penerima..ugutan atau ancaman..


Kata orang tua-tua, tanamlah bunga ros atau mawar diluar rumah..kelak emm terasa segar tatkala malam hari..bau wangian akan masuk menusuk kalbu..tak kurang juga pokok bunga raya, agar sekeliling rumah kelihatan ’sejuk mata memandang’

Gabungan kesemua warna-warna-membawa erti..segalanya adalah demi..emm yang menerima bunga inilah..

Bunga Ros yang batangnya dibiarkan panjang tanpa dipotong-’ku akan sentiasa mengingatimu’ penganti bicara ini.

Bunga Ros yang diberikan secara sekuntum-emmm ungkapan klasik ‘Aku cinta padamu’ bagai menjerit keluar darinya bagai memberitahu si penerima....



Tuesday, May 18, 2010

My Home....My Room


Sweet,Sweet,Sweet...........




My Pinky Room!!!!!!!!



rindu.....bestnyer dpt blik Kg walaupun hanya beberapa hari...
tapi aku still rindu gan my family..terutama my little sister..maizatul Ain



My Sweet Home

aku mrindukanmu
ketika aku tahu kau tlah jauh berlalu
aku mencari bayanganmu
ketika malam tak lagi menampakkan wajahmu
aku memanggil namamu
diantara gelapnya hutan tak berlampu
kais,
dimanakah dirimu?
dimana kau sembunyikan wajahmu?
aku rindu

Ibu...Ayah...........MIss U




Add Image

Monday, May 10, 2010

huh...short sem yg super2 bosan!!!!!!!!!

ape nie...kelas pown terabur...dah la x ckp bila start kelas...kalau x de kelas ckp la..boleh la student yg cemerlang semua nie blik mengadap ibu n ayah...nie x semua kena buat keputusan sendiri..kang aku blik x dtg dah kot...G3333Raaaaaammmmmm!!!!!!!!! dah la x tau x buat ape kat sini.... bOSANNNNNNNNNN



teman daku di saat kebosanan ini :(

Saturday, May 8, 2010

Mother Day in Parit Khalid

Tahun ini aku sambut Hari Untuk Ibu di Kampung angkat aku n Myfren (diha n As).... Kat Parit Khalid....umah mak angkat kitaowg...walaupun x rancang nak balik kg jumpa family angkat tapi sempat juga kitaowg buat sedikit sambutan untuk mak Angkat kitaowg..Kat Bwh nie pic yg kitaowg sempat snap....Walauapapun aku tetap x Lupa Ibu yang Kandungkan aku 9 bulan..........Mak,Akak Sayang mak..............muahhh...Walaupun x dapat sambut hari ibu gan mak akak x kan lupakan mak

Kek Ini sedap gak..."kek Nestum"


Yum..Yumm......Bila nak mam nie,,,,....lapo la....besarnya ayam2 kat sebelah nie. :)


Nie la mak Angkat kitaowg.........Yummm...Cepat mak..dah x sabar nak mam nie




Friday, May 7, 2010

Selamat Hari Ibu.....



Tunas itu mula bercambah,
Sekian lama tertanam di pelosok gentian,
Menjalar robek sinar mentar,
Walau halangan datang menerpa.


Tunas itu mula berkembang,
Kembangnya sekuntum mawar,
Bagai si puteri bangkit beradu,
Walau saingan menyerang tiba.

Si mawar mula mewangi,
Semerbak harum menusuk kalbu,
Ayuan merah kelopak menawan,
Lambaian hijau daunan menenang.




Lembut tubuh bersalut duri,
Membangkit cemburu iri sang flora,
Menzahir gerun takut sang fauna,
Hanya si kumbang gagah tiada gentar.



Ibu dikaulah mawar itu,
Yang kupujai tiap waktu,
Yang kurindui wajahmu,
Yang kukagumi ketabahanmu.

Cekal hati mendidik daku,
Sabar murni melayan kerenah anakmu,
Tiada kedengaran sepatah keluhan,
Tiada kelihatan setitip kemarahan.


Ingatlah Kepada Ibumu



Orang kata aku lahir dari perut ibu..
Bila dahaga, yang susukan aku.. ibu
Bila lapar, yang suapkan aku..ibu
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ibu
Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut.. Bu!
Bila bangun tidur, aku cari.. ibu
Bila nangis, orang pertama yang datang ..ibu
Bila nak bermanja… aku dekati ibu
Bila nak bergesel… aku duduk sebelah ibu
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya ibu
Bila nakal, yang memarahi aku… ibu
Bila merajuk… yang memujukku cuma..ibu
Bila melakukan kesalahan… yang paling cepat
marah.. ibu
Bila takut… yang tenangkan aku.. ibu
Bila nak peluk… yang aku suka peluk..ibu

"SAYA SAYANG IBU SAYA"

Thursday, May 6, 2010

Yes...Final end.. :)

hari ni habis gak Final test....WaLaupun aku x pas dgn JAwapan yg aku buat tapi 2 je yang aku mampu..hope 2 x de la result yang menyakitkan mata aku...tapi walaupun final dah habis, still x leh balik kg g.huhu...sedih gler...dari cuti raya cina sampai sekarang aku x lik 2 g....tah adik 2 aku igt muka aku ke tak :)...dah la semakin tembam nie...Bulat cam BALL jer.



Pandangan dari atas depan Peperiksaan F2...(Library yg dah hampir siap)